Healing Expeditions
Tanzania 

Verblijf: in lodges en tenten. Luxury Chaka Camps is een 'tented-camp' die autentieke 'bush experiences' aanbiedt, middenin de Serengeti wildernis. De tenten zijn voorzien van comfortabele bedden, een douche met warm water en heerlijke lokale maaltijden. Dit is de echte 'Africa experience', de reis die je altijd al hebt willen maken. 

Lekoko Ole Sululu is een Masai healer. Hij is naast Tanya Pergola jouw gids tijdens deze reis. Ze hebben samen een boek geschreven over de traditionele geneeswijzen volgens de Masai traditie. Sululu en Tanya geven al 15 jaar safari's in Tanzania. 

Dagelijkse meditatie en yoga vindt plaats in de prachtige natuur, waar je wordt omringd door de giraffen. De oefeningen zijn geschikt voor beginners en  gevorderden. Je maakt kennis met Masai Yoga & Meditatie die gebaseerd is op de natuur & wildlife. Je leert: "how to talk to your own nature”.

Dit ga je doen in Tanzania!

Day 1-3: Maasailand

Welkom in Tanzania! Karibu Tanzania!

Je wordt warm onthaald op Kilimanjaro International Airport en vandaar reis je door naar Masai Lodge – Africa Amini; deze ligt tussen de Kilimanjaro en de berg Meru. Op deze plek verblijf je de eerste drie dagen; je komt er direct tot rust en bent in een andere, prachtige wereld. In de wildernis van de Masaisteppe verblijf je in een traditionele bungalow die met alle comfort is voorzien. In deze adembenemende schoonheid van de natuur brengen we onze dag door met natuurwandelingen, yoga, meditatie, en maak je kennis met de tradities van de Masai.


Er is een zwembad met uitzicht over de steppe, een sauna, en er zijn massagefaciliteiten. Maaltijden worden met liefde bereid, waarbij traditionele gerechten worden gecombineerd met hedendaagse recepten.  Met de meeste allergieen kan rekening worden gehouden op deze Healing Safari. Vanaf jouw bed zie je de zon opkomen over de Kilimanjaro, en tijdens wandelingen in de namiddag voel je de adem van de ruwe aarde: re-connect met de geweldige schoonheid van het land. Dit is de ultieme plek waar lichaam & geest tot rust komen.

Day 4-6: Het Serengeti Ecosysteem en de Grote Migratie 

We nemen een binnenlandse vlucht naar de Serengeti. Hier verblijf je in het prachtige Chaka Camp, een luxe 'tented-camp', waar je opgaat in de autentieke 'bush experience' van de wildernis. Je kunt de olifanten zien, leeuwen, cheeta's en luipaarden. 
*De maand maart is kalverseizoen; in een korte periode van twee weken worden bijna een half miljoen kalveren geboren- waarvan ongeveer 8000 kalveren geboren worden op dezelfde dag!
*Eind november na de regenval, trekt het wild terug van Kenia naar de Serengeti.  De Grote Wildebeest Migratie is een van 's werelds meest spectaculaire belevenissen- elk jaar trekt een miljoen wilde dieren, zebra's en gazelles de rivier over op weg naar het vasteland. 
Je staat aan de migratieroute van honderdduizenden wilde dieren die over de vlaktes trekken; het geweld, de verzengende hitte en het stof van de aarde ......dit zal een indrukwekkende ervaring blijken.  

Tijdens je verblijf in Chaka Camp is er yoga & meditatie, er worden verhalen verteld het kampvuur en Tanya geeft een inleiding in de dynamiek van relaties binnen families en 'your tribe'. Sululu gaat in op de overeenkomsten tussen wildebeestmigratie en onze menselijke samenleving.

day 7-10: Highland en het Ngorongoro gebied 
               

We verlaten Serengeti per auto en rijden richting de Ngorongoro vulkaan. De rit is spectaculair, het landschap verandert van savanna's in  heuvelachtige Highlands. 

De laatste dagen van de Healing Safari verblijf je in een heerlijk plattelands retreat, een plek van rust en ontspanning. Jouw cottage kijkt uit op de tuin met bloemen en  kruiden.

Op deze plek kun je genieten van stiltewandelingen, de geweldige uitzichten en het beoefenen van yoga & meditatie in deze 'healing' omgeving. Ook zijn er heerlijke massages en kun je een laiboni ontmoeten: een  healer volgens Maasai traditie. 

We bezoeken de Ngorongoro vulkaan, een magische plek omringd door wilde dieren. Als afsluiting van de dag is er het kampvuur, de verhalen van de mensen die op het platteland werken rond onze cottages en hebben we een heerlijke maaltijd. 
Tijdens onze laatste maaltijd samen reflecteren we op de geweldige ervaringen, de schoonheid van het land, de gastvrijheid van de Masai en hun bijzondere culturele tradities. 


Het mooiste aspect van een Afrikaanse safari is dat je geen tijd hebt voor  ‘me, myself, and I”. 
Tijdens de yoga- en meditatiesessies en tijdens het verblijf in de wildernis- dit zijn de momenten dat je een bent met de natuur.

Voel de aarde trillen....de wildebeestmigratie is een overweldigende beleving; hier maak je een emotionele zoektocht mee in je eigen hart & ziel en de wereld om je heen.
  

Heb je het gevoel dat je hebt gefaald in je relaties? Heb je moeite het verleden los te laten? Maak je je zorgen over het welzijn van je kinderen? Terwijl je uit je eigen wereld stapt, ervaar je hoe de Masai omgaan met verdriet, zorgen en onzekerheid in het leven. Deze ontmoetingen kunnen je een leidraad geven jouw onzekerheden om te zetten in positief denken. 

upcoming trips

 • maart  8-17, 2020

 • november 20-29, 2020


* andere data mogelijk op aanvraag
Wat is inbegrepen?

 • 9 nachten bij eco-luxury lodges en 'tented-camps'
 • Alle heerlijke maaltijden, ontbijt, lunches: bereid met lokale produkten 
 • Binnenlands vervoer met safari-jeeps en luchthaventransfers
 • Toegangskosten voor alle natuurparken en wildlifegebieden
 • Binnenlandse vlucht naar de Serengeti
 • Taxichauffeurs, personeel en security op verblijf lokaties
 • Alle Yoga- en meditatiesessies
 • Een heerlijk ontspannende massage
 • Presentatie over traditionele Maasai healing door Dr. Tanya Pergola (haar boek Time is Cows is bekroond in USA) en  Maasai healer Lekoko Ole Sululu
 • Flying Doctors Air Ambulance voor medische hulp in afgelegen gebieden
 • Donaties van schoolmateriaal aan de lokale school
Niet Inbegrepen:

 • Retourvlucht van thuisland naar Tanzania Kilimanjaro International Airport
 • Meerdere spa-behandelingen 
 • Persoonlijke telefoonkosten, kleding wassen, alcohol, souvenirs
 • Tips
 • Verzekeringen: medisch of annuleringsverzekering
 • Visa voor Tanzania
prijs

Healing safari- 9 nachten

€ 7650,-  per persoon (alles inclusief)

 *Op basis van tweepersoons kamer en tweepersoons tent.
   Een eenpersoons kamer/tent is mogelijk door exta betaling.
 


Voor vragen en info:
healingexpeditions.official@gmail.com


ja- ik wil mee naar Tanzania!

Stuur een mailtje en je hoort snel van ons!
Email: healingexpeditions.official@gmail.com