wie we zijn

Healing Expeditions is geen reisbureau.
Wij zijn outdoor-freaks en willen de geweldige ervaring van het buiten-zijn graag met je delen in India, Tanzania en Noorwegen.
De natuur opent je zintuigen, je kunt afstand nemen van de stress in het dagelijkse drukke leven. De natuur geeft je de mogelijkheid te herstellen en tot rust te komen in de gezonde buitenlucht. Herstellen werkt nou eenmaal niet tussen lichtreclames in de stad.


Tijdens elke Healing Expedition slapen we in tenten. Slapen onder de sterren geeft dat krachtige gevoel van verbondenheid met de wildernis. We reizen met kleine groepen. Reis met ons mee en ervaar de krachtige en positieve werking van de natuur!


India 
Volgens Jannita Mossel  is de natuur de plek waar we kunnen reflecteren op het dagelijks leven en hoe we daar invulling aan (willen) geven. De natuur geeft inspiratie, kracht en energie. 
Ze houdt van hikes in de bergen, brengt veel tijd door aan zee en in de natuur op het platteland. Ze waardeert de natuur voor wat het ons geeft; het voedsel dat we eten en de lucht die we inademen- ze is een sterke supporter van duurzaamheid.
Naast haar interesse in de 'great outdoors'- heeft Jannita in Azie gewoond, vnl. India waar ze traditionele geneeswijzen heeft bestudeerd (ayurveda). Als cultureel antropoloog is ze geinteresseerd in cultuur & traditionele geneeswijzen. Deze elementen probeert ze terug te brengen in de reizen die ze organiseert naar India.

Tanzania
Tanya Pergola ging voor het eerst naar Afrika in het jaar 1999 waar ze de Kilimanjaro heeft beklommen. Tijdens deze klim realiseerde ze zich dat ze een andere blik kreeg op het leven, de natuur en het behoud daarvan. Na de afronding van haar PhD in Sociologie en Sociale Psychologie heeft ze 7 jaar in Tanzania doorgebracht, waar ze meereisde op 'wildlife' safari's. Tijdens deze reizen ervoer ze de kracht van de natuur en de overweldigende schoonheid van dit land. Door haar studie Sustainability & Development, werd ze zich bewust van de tijdelijkheid van de natuur, de mensen en de dieren die er leven; ze zag het als haar taak daar iets aan te gaan doen. Met haar collega Ole Sululu heeft ze 'Terrawatu' opgericht, een humanitaire organisatie- actief sinds 2001. 

Noorwegen
Thijs Visser  is van kinds af aan bijna alleen maar buiten te vinden en zoekt continue naar verschillende manieren om zich te verbinden met de natuur. Van lange hikes door de bergen, kitesurfen op zee tot aan stilteretraites in de bossen. In 2016 kwam alles samen op een zeilreis van twee maanden over de oceaan, van Kaapstad naar Sint Maarten. Sindsdien begeleidt hij mensen en organisaties om de kracht van de natuur ook te ervaren. Naast 'Back to the Wild' is Thijs trainer op het vlak van gedragsverandering in organisaties en begeleidt hij teams tijdens veranderingsprocessen.

Noorwegen
Peter Melis heeft het gevoel dat hij lééft als hij zich verbonden voelt met de wereld om zich heen. De natuur opzoeken, beleven én doorleven versterkt dit gevoel van verbondenheid. En ja, dit gaat met vallen en opstaan. Peter is een hartstochtelijk kitesurfer. Daarnaast is hij groot fan van meditatie, spiritualiteit en nieuwe vormen van wonen. Zo is hij begin 2019 begonnen met de bouw van z’n eigen Tiny House. Naast 'Back to the Wild' zet hij zich in zijn werk in om de energietransitie te versnellen. Dit doet hij als freelance business developer en als dagvoorzitter bij conferenties over dit onderwerp.